Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke hypotheek op de overwaarde van jouw huidige woning waarvoor je alleen rente betaalt. Hiermee maak je de koop van de nieuwe woning mogelijk. Deze lening wordt afgelost door de notaris waar je de huidige woning 'verkoopt' aan jouw koper. 

De hoogte van de overbruggingshypotheek is mede afhankelijk van of de huidige woning wel of niet verkocht is. Veel geldverstrekkers verstrekken een overbruggingshypotheek tot maximaal 90% van de waarde van de huidige woning -/- hypotheek indien de woning nog niet verkocht is. 

Heb je jouw woning wel verkocht, dan kan je doorgaans 100% van de verkoopsom -/- hypotheek overbruggen.

Het is niet verplicht om een overbruggingshypotheek af te sluiten. Het kan echter wel (fiscale) gevolgen hebben als je dit niet doet. Laat je goed informeren over de mogelijkheden en gevolgen.

Stuur een mail naar
John@­jpfinancieeladvies.nl

Gevestigd te
Raalte

Maatwerk nodig?
Doortastend advies?
Mogelijkheden weten?

JP Financieel  Advies

Om te bepalen wat de consequentie van jouw keuze is, moet je inzicht hebben. Als je inzicht hebt in de huidige situatie, creëer je overzicht. Door inzicht en overzicht krijg je rust, en kunnen er weloverwogen beslissingen worden genomen om jouw wens en de toekomstige situatie in te vullen. 

© Copyrights

Openingstijden

Maandag - vrijdag
09.00 - 17.30
's Avonds op afspraak