Met pensioen kun je leuke dingen doen!

Bepaal je situatie en welk inkomen je nodig hebt.

 • Kan ik eerder stoppen met werken?
 • Heb je lijfrentekapitaal of ander vermogen?
 • Hoe hoog zijn je woonlasten straks?
 • Heb je een aflosvrije- of annuïteitenhypotheek die doorloopt na pensionering?
 • Moet ik extra aflossen op de hypotheek?
 • Wanneer eindigt de rentevastperiode en/of looptijd van 30 jaar van de hypotheek?
 • Hoe laat je de partner en kinderen achter bij overlijden?
 • Kunnen de kinderen studeren?
 • Wat zijn de gevolgen van een scheiding?
 • Welke wensen heb je nog?
 • Zorg voor inzicht of het pensioen en je eventuele andere inkomsten voldoende zijn om de kosten te betalen. 

Benieuwd wat de invloed is van bijvoorbeeld jouw hypotheek op jouw pensioen? Bereken het hier.

Financiële Rust door een Financiële Foto

Financiële rust is je geen zorgen hoeven maken over je toekomst. Middels inzicht krijg je duidelijkheid in je financiële situatie en maken we samen een plan. Aan de hand van het plan weet je wat je moet doen om het financieel goed geregeld te hebben. Dit zal zorgen voor financiële rust.

Velen willen weten wat het netto inkomen vanaf pensionering is. Middels de Foto is dat mogelijk. Wil je een bepaald netto inkomen? Ook dat kan worden meegenomen inclusief de oplossingen om het inkomen te bereiken. Iedereen heeft voordeel van grip op de financiële huishouding. Dat geldt voor de particulier maar ook voor de ondernemer. Het voornaamste doel van de Foto is inzicht krijgen in je financiële situatie.

Nabestaandenpensioen

Kijk wat er geregeld is voor je partner als jij zou overlijden. Vaak heeft je partner recht op een nabestaandenpensioen van je pensioenuitvoerder. De hoogte van het nabestaandenpensioen na pensionering wijkt af van het nabestaandenpensioen voor je pensioendatum. Ben je in het verleden gescheiden? Dan heeft je ex-partner vaak recht op een bijzonder nabestaandenpensioen. Dit bedrag gaat af van het nabestaandenpensioen voor je huidige partner.

Maak jouw financiële foto

Een financiële foto brengt jouw huidige situatie in beeld. Ik help je met het inzichtelijk maken van de situatie. De procedure is eenvoudig: Middels DigiD zijn de meeste gegevens beschikbaar, hoef je zelf nauwelijks stukken te verzamelen. In een gesprek van ongeveer 2 uur geef ik je vervolgens inzicht, antwoord op vragen en wordt de financiële foto opgesteld. Vervolgens blijf ik bereikbaar voor vragen en actuele berekeningen.

Dit krijg je

 • Inzicht in je huidige en toekomstige financiële situatie
 • Inzicht in de gevolgen van eventuele keuzes
 • Inzicht in jouw wensen
 • Persoonlijk rapport en advies hoe je jouw doelen bereikt
 • Inclusief gespreksverslag en suggesties voor oplossingen op basis van jouw wensen.
 • Zo zet je concreet stappen naar financiële rust.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. 

Bestaande_bouw

Hypotheken voor ZZP'er en ondernemers

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

 • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
 • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
 • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen

Stuur een mail naar
John@­jpfinancieeladvies.nl

Gevestigd te
Raalte

Maatwerk nodig?
Doortastend advies?
Mogelijkheden weten?

JP Financieel  Advies

Om te bepalen wat de consequentie van jouw keuze is, moet je inzicht hebben. Als je inzicht hebt in de huidige situatie, creëer je overzicht. Door inzicht en overzicht krijg je rust, en kunnen er weloverwogen beslissingen worden genomen om jouw wens en de toekomstige situatie in te vullen. 

© Copyrights

Openingstijden

Maandag - vrijdag
09.00 - 17.30
's Avonds op afspraak